Tuesday, January 12, 2010

Šampanja-koorekastmega austrid (kahele)

Ülesöömise hooajal tasuks proovida värskeid austreid mida neljapäeviti Tallinna Kaubamaja toidumaailmast sadama Rimist ja hea õnne korral osta saab.
Mulle meeldib kuidas teleseriaali „Meeleheitel koduperenaised” tegelane Edie suhtub toitu, kui äärmiselt erootilisse materjali. Edie usub siiralt vanasõna „Armastus käib kõhu kaudu”. Tema toiduvalikud kõnelevad oma eesmärgi kohta üsna selgelt keel. Vastilmunud „Meeleheitel koduperenaiste kokaraamatust” pärineb ka järeleproovitud austriretsept.


Kui te austrinoaga hästi läbi ei saa, et ise austreid avada (või olete just maniküüris käinud), võib selle roa jaoks vaja minna veidi moosimist. Paluge kalapoes, et nad teeksid austrid teie jaoks lahti ja paneksid need koos mahlaga ühte ning suuremad kausikujulised krabipooled teise anumasse. Lamedad krabipooled võib ära visata.

Vaja läheb
8 avatud austrit, karbipooled ja mahl
1 sl võid
500 ml värsket spinatit
½ dl vahukoort
½ dl head kuiva šampanjat (pudelist ülejäänu on austrite kõrvale limpsimiseks)
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamiseks
pese ja kuivata spinat. Kuumuta võid kastrulis keskmisel kuumusel, kuni see vahutab. Lisa spinat ja kuumuta kuni see muutub ereroheliseks. Ära kuumuta üle. Maitsesta kergelt soolaja pipraga ning tõsta kõrvale. Spinati võib kuni tund varem valmis teha.
Vala vahukoor ja šampanja väiksemale kastmepannile. Nirista juurde austrimahl ja pane kastrul austritega kõrvale. Aja podisema ning keeda madalal kuumusel, kuni vedelik on piisavalt paks, et katab ühtlaselt sellest tõstetud lusika. Kastete on vaid kolm-neli supilusikatäit. Selle võid valmistada vaid pool tundi enne serveerimist.
Kuumuta spinat madalal kuumusel, kuni see on ühtlaselt soe. Pane kastrul keskmisele kuumusele, lisa austrid ja keeda kuni servad hakkavad krussi tõmbama. Umbes kaks minutit. Nad ei ole siis veel täiesti küpsed. Tõsta spinat lusikaga austrikarpidesse ja jaga see võrdselt ära. Austrid säti spinatipadjale. Tõsta igale austrile lusikaga veidi kastet. Serveeri kohe ja jooge juurde allesjäänud šampanja

No comments:

Post a Comment